Faciliteiten

Veel studio’s hebben hun eigen opnameruimten, wat het opbouwen van een opname set versnelt en vergemakkelijkt. Let wel op het geluid dat een studio heeft/maakt/produceert: versterkt dit timbre jouw muziek?

Omdat de ene muziekstijl in een andere akoestiek beter tot zijn recht komt dan een andere stijl, neem ik op waar het het beste klinkt! Vergelijk als voorbeeld een blues- en metalband met elkaar in een houten ruimte en vervolgens in een grote hal. De relatie tussen muziekstijl en akoestiek zal je dan erg duidelijk worden. Akoestiek zie ik tot op een bepaalde hoogte als een gegeven, dat je dient te gebruiken, in plaats van te simuleren. Immers, iets wat de natuur gemaakt heeft, kunnen we op basis van techniek uiterst zelden evenaren. Echter, kun je je studio zo bouwen dat je de akoestiek tot op een bepaald niveau kunt bepalen/varieren/manipuleren. Hierdoor kun je behoorlijk wat invloed uitoefenen op de sound/timbre van een ruimte en dus op de sfeer/ sound van een muziekstuk. Om deze flexibiliteit tussen eigen ruimte en andere ruimten te behouden, heb ik naast een mobiele opname setup, de beschikking over een heuse eigen opnamelokatie van 75 vierkante meter op de burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam! (ruime Live Room, 2 Amp Cabins, Drum Room & Control Room)

Ik maak opnamen door gebruik te maken van bepaalde microfoons en specifieke microfoon- plaatsing in een gewenste akoestische omgeving en niet door me te baseren op digitale poespas-processoren en compensatietechnieken. Dit wil uiteraard niet zeggen dat ik nieuwe generatie technologie schuuw, de geheugens van beide setups zijn dan ook harddisks.