Welkom in audioland

Opname studio voor pre- en/of post-produktie
Opnemen is een te gekke beleving waarbij je een grotere stoot adrenaline kunt krijgen dan bij een live optreden, omdat je als band of ensemble erg ‘in elkaar gaat zitten’. Dit in tegenstelling tot een optreden, waarbij je erg op het publiek gericht bent. Op deze manier haal je meer uit elkaars muzikaliteit en word je je vaak nog bewuster van elkaars spel dan je al was. Daar alleen al om is het erg leuk om te doen, bovendien creeër je met elkaar een produkt waar anderen ook naar kunnen luisteren.

Wat is pre- en post-produktie?
Vaak krijg ik deze vraag te horen van muzikanten die bij studio’s aan het informeren zijn. Pre-produktie betreft het maken van opnamen, het inspelen op de ‘band’. Hieronder vallen microfoonkeuze, microfoonplaatsing en keuzes met betrekking tot snaren van een bepaalde dikte, een bepaalde versterker of bepaalde drumvellen. Met het proces van pre-produktie ben jij als muzikant dus allang bezig!

De post-produktie is het proces van bewerken van opnamen, het bewerken van timbre dmv equalising, limiting, compression en effecten, het verzorgen van een stereobeeld dmv. Pan-pot, delays en reverbs. Bovendien valt het finaliseren/masteren van een eindmix dmv bandencompressie, limiting en equalising hier ook onder. Het eindprodukt is in ons geval een CD, DVD of een bestand op een harddisk.

Wij verzorgen zowel de pre- als post-produktie. Je kunt dus ook met al gemaakte opnamen komen die we professioneel voor je uitmixen en finaliseren. Naast recording en post-produktie, verzorgt SALVE ook Live mixing, zowel front-of-house als monitoring. We hebben uiteen lopende zaken gedaan, zoals interviews, klankschaalconcerten, drumcirkels, bands en ensembles in studio setup en in live setup.

Wil je wat horen? Voor indrukken verwijzen we je naar de 'sample' pagina.

Wat kost wat zo'n beetje?
Kladblok-opname €200 exclusief Btw.
(3 uur bouw/opname/breek, max. 8 sporen, 1 uur mix/master, geen edit, in praktijk zijn dit 3 of 4 songs)
Live-registratie €600 exclusief Btw.
(6 uur bouw/voorstelling/concert/breek, 6 uur mix/master, geen edit, max. 16 sporen tegelijkertijd opnemen)
Demo €1200 exclusief Btw.
(2,5 dag bouw/opname/breek, 2 dagen mix/master, geen of weinig edit)
CD €2000 exclusief Btw.
(2,5 dag bouw/opname/breek, 5 dagen edit/mix/master)

In praktijk zijn diverse trajecten en tussenvormen mogelijk, zoals een tussenmixCD om met je mede-musici te beoordelen en een dag waarop een enkel bandlid kan mee-mixen (co-produceren), nog een keer een instrument of vocals opnemen enz. Bovendien geldt de regel: hoe minder microfoons/sporen, hoe goedkoper: een live-registratie met 2 microfoons is natuurlijk veel eenvoudiger te bouwen/opnemen/breken/edit-ten en mixen dan een met 16 microfoons! Kortom: er is van alles mogelijk en mits het gezellig wordt, valt er altijd over geld te praten.